Tips voor het Kiezen van een Winterjas

rolstoelkleding

Elk jaar blijft het voor veel rolstoelgebruikers een lastige vraag: welke winterjas moet ik kiezen? Met een overvloed aan traditionele winterjassen is het selecteren van de juiste winterjas geen eenvoudige opgave. Daarom hebben we in deze blog voor jou op een rijtje gezet waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste winterjas. Ook geven we voorbeelden van jassen die perfect zijn voor het winterseizoen. Dus, hangt jouw winterjas voor dit seizoen nog niet in de kast? Lees dan snel verder!

Waar moet je op te letten bij het Kiezen van de Juiste Winterjas

Bij het zoeken naar de perfecte winterjas is warmte waarschijnlijk het belangrijkste criterium. Dit is immers het hoofddoel van een winterjas. Let daarom goed op de materialen (zoals dons, wol en leer die je vaak beter warm houden dan andere stoffen) en de dikte van de jas.

Als je jezelf al warm hebt aangekleed zonder jas, bijvoorbeeld met meerdere lagen of een dikke trui, let dan ook op de pasvorm. Als je veel kledinglagen draagt, kan het verstandig zijn om een maat groter te kiezen dan je zomerjas. Hieronder vind je de belangrijkste eigenschappen:

Pasvorm en Comfort
Kies voor een jas die goed past bij een zittende positie. Zoek naar modellen die ruimte bieden rond de schouders en borst, maar niet te veel stof hebben aan de achterkant of voorkant om bulk te voorkomen.

Bewegingsvrijheid
Controleer of de jas genoeg bewegingsvrijheid biedt. Het is belangrijk dat de jas niet te strak zit, vooral rond de armen en rug, om gemakkelijk te kunnen bewegen in de rolstoel.

Materiaalkeuze
Zoek naar materialen die isolatie bieden tegen kou en wind, maar tegelijkertijd ademend zijn om oververhitting te voorkomen. Waterdichte en winddichte stoffen zijn ook essentieel om bescherming te bieden.

Speciale Kenmerken
Let op extra functies zoals ritssluitingen met grote trekknoppen, magnetische sluitingen of verstelbare capuchons. Dit vergemakkelijkt het gebruik van de jas voor mensen met beperkte mobiliteit.

Aanpasbaarheid
Overweeg jassen met aanpasbare onderdelen, zoals elastische koorden, zodat je de jas kunt aanpassen aan je behoeften en comfort.

Praktische Accessoires
Sommige jassen zijn voorzien van handige zakken op bereikbare plaatsen of geïsoleerde binnenzakken om waardevolle spullen of benodigdheden binnen handbereik te houden.

Stijlvol
kies een jas die niet alleen functioneel is, maar ook aansluit bij jouw persoonlijke stijl. Er zijn talloze stijlen en kleuren beschikbaar, dus neem de tijd om een jas te vinden die past bij jouw smaak en voorkeuren.

Het kiezen van de juiste jas als rolstoelgebruiker vraagt om aandacht voor comfort, functionaliteit en persoonlijke behoeften. Door deze tips te volgen, kun je de perfecte jas vinden die je warm houdt en je comfortabel laat voelen tijdens de koude wintermaanden. Neem een kijkje op onze website en vindt de perfecte jas die past bij jouw leefstijl.