De Beste Rolstoelkleding voor Elk Seizoen

Werk je in een zorginstelling, zorg je voor een familielid in een rolstoel, of ben je zelf een rolstoelgebruiker? Dan heb je wellicht van rolstoelkleding gehoord! Kinetic Balance is een online aanbieder van rolstoelkleding en wij vertellen je graag meer over onze producten.

Wat is rolstoelkleding?

Rolstoelkleding is speciale kleding voor mensen die immobiel zijn en een gedeelte van de dag of gedurende de hele dag in een rolstoel zitten. Met rolstoelkleding wordt zowel de zelfredzaamheid van rolstoelgebruikers als die van de zorgverleners verbeterd. De kleding beschikt over handige elementen zoals magnetische knopen en ritsen, waardoor deze makkelijk aan te trekken of te wisselen is. Bekijk rolstoelkleding in onze webshop.

Unisex rolstoeljassen

Je kunt kiezen uit twee trendy en praktische jassen. Een 3-in-1 jas die je het hele jaar door kunt gebruiken. Je kunt de jas op drie verschillende manieren dragen. De buitenste jas kan als regenjas worden gedragen, de binnenjas is een thermo jas en houdt je lekker warm op zonnige, maar frisse dagen en je kunt beide jassen aan elkaar ritsen en tegelijk dragen. Zo ben je optimaal beschermd tijdens de koude dagen.

Daarnaast kun je kiezen voor onze premium winterjas, de QT-jacket. De voering bestaat uit Primaloft® Gold ECO; dit is de absolute top als het aankomt op de beste isolerende materialen die voorhanden zijn in de wereld van outdoor kleding. Op de borst en de schouders is iets meer voering aangebracht. Op de rug (vanwege de rugleuning) en de armen (vanwege de bewegingsvrijheid) iets minder. De rits is van het gepatenteerde merk Magzip®; deze magnetische rits is met één hand te bedienen en “het beginnetje maken” gaat als vanzelf. De iets grotere lusjes maken het eenvoudig om de rits te gebruiken. Kortom, twee topjassen om uit te kiezen.

Rolstoel beenhoes – Raindeks

Bij Kinetic Balance kun je terecht voor modieuze, lange, korte, gewatteerde en niet-gewatteerde beenhoezen! Deze zijn volledig te openen met behulp van klikbare straps en ritsen. De Raindeks zijn wind- en waterdicht, waardoor je als rolstoelgebruiker altijd optimaal beschermd bent tegen kou of regen.

Rolstoel regencape – je blijft gegarandeerd droog van je hoofd tot je tenen

Als het weer echt slecht is en het komt met bakken uit de hemel, dan is er één item dat je wilt hebben en waar je op kunt rekenen: de Raincape Plus. Deze cape is gemaakt van 100% ademende stof die ook 100% water- en winddicht is. De mouwen zijn beschermd met zeer stevige Cordura, wat betekent dat de hoepels van je wielen je cape niet zullen beschadigen. Onder je voeten is ook Cordura aangebracht, oftewel deze regencape kan tegen een stootje. Het is niet nodig om een transfer te maken om de cape aan te trekken, dit kan namelijk gewoon terwijl je zit. Je zit niet op de cape, wel zo fijn en comfortabel ook!

Bekijk hier onze gehele collectie.