Aangepaste kleding & accessoires – 3 Must-Haves 

rolstoel broek

Voor rolstoelgebruikers is het kiezen van geschikte kleding cruciaal voor mobiliteit en comfort. Rolstoel kleding, ontworpen om te worden gedragen tijdens het zitten, zijn afgestemd op de behoeften van mensen die veel tijd in een rolstoel doorbrengen. In deze blog delen wij 3 must-haves als het gaat om aangepaste kleding en accessoires. 

1. Rolstoel Jeans: Comfortabel & Stijlvol

Rolstoel jeans zijn speciaal ontworpen om het comfort van rolstoelgebruikers te verbeteren. Het unieke design is doordrenkt met aanpassingen die het dagelijks leven gemakkelijker maken. Met een lager geplaatste voorkant voorkomen ze overmatig stofophoping, waardoor rolstoelgebruikers zich vrijer kunnen bewegen zonder ongemakkelijke plooien die drukpunten veroorzaken. Ook de magnetische sluiting van de jeans maakt het eenvoudig om de broek moeiteloos te openen en te sluiten.

De slim geplaatste broekzakken aan de voorkant zijn niet alleen een handig detail; ze zijn een revolutie in toegankelijkheid. Gemakkelijk te bereiken zonder onhandige houdingen aan te nemen, bieden deze zakken een handige opbergoplossing zonder afbreuk te doen aan het comfort of de functionaliteit. Ook de afwezigheid van naden en achterzakken is om huidirritatie en ongemak te minimaliseren. Dit naadloze ontwerp creëert een frictieloze ervaring, waardoor het risico op wrijving of drukpunten aanzienlijk wordt verminderd. De jeans van Kinetic Balance blinkt uit in comfort, pasvorm, kwaliteit, uitstraling en looks.

2. Winterjas voor de Benen

Een winterjas voor de benen is een innovatief kledingstuk dat bescherming biedt tegen regen, wind en kou terwijl het comfort in de rolstoel behouden blijft. Gemaakt van waterafstotende materialen en gevoerd met warme stoffen, bedekt dit kledingstuk de benen volledig en is het gemakkelijk aan te trekken terwijl je zit.

De Raindek Parka en de Raindek ETX zijn ideaal voor koude dagen; gevuld met THERMOLITE FL-3E 220gr. Dit is een Eco thermo-vulling gemaakt van ten minste 35% gerecycleerde vezels. Een waterdichte, comfortabele en warme oplossing. Wil je een niet-gewatteerde regenjas voor de benen? Kies dan voor de Raindek Lang

rolstoel kleding

De ideale rolstoeltas

De ideale rolstoeltas is een combinatie van functionaliteit, comfort, duurzaamheid en stijl. Het is een accessoire dat niet alleen praktisch is, maar ook een gevoel van vrijheid en zelfstandigheid biedt aan rolstoelgebruikers.

De rolstoeltassen van Kinetic Balance zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen slijtage en weersinvloeden. Waterbestendige stoffen beschermen de inhoud tegen regen of vocht, terwijl stevige ritsen en naden zorgen voor een langdurige levensduur, zelfs bij dagelijks gebruik. Deze bieden voldoende organisatie en ruimte voor je dagelijkse behoeften en benodigdheden. Door het systeem van verschillende lengtes van lussen en diverse opties om de lussen te bevestigen, vind je altijd een manier om de tas mooi en stevig aan je rugleuning te hangen. Deze rolstoeltas zal al je spullen beschermen en er zorg voor dragen dat je stijlvol door het leven rolt. 

Conclusie

In een wereld die steeds meer streeft naar inclusiviteit, wordt de mode-industrie aangemoedigd om kleding te ontwerpen die voor iedereen toegankelijk is. Voor rolstoelgebruikers is kleding meer dan slechts een modekeuze. Het is een essentieel onderdeel van hun dagelijkse comfort en functionaliteit. Rolstoel kleding is ontworpen met oog voor de unieke behoeften van mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel, waardoor het niet alleen stijlvol maar ook functioneel is.