5 Must-Have Kleding Items voor Rolstoelgebruikers

wheelchair clothing

Leven met een beperking zou niet gepaard moeten gaan met concessies op het op het gebied van comfort en stijl. Dankzij innovatieve kledingmerken zoals Kinetic Balance, kunnen mensen die een rolstoel gebruiken zowel mode als functionaliteit ervaren. In deze blogpost vind je 5 onmisbare rolstoelkleding items van Kinetic Balance. Deze items zijn ontworpen om het dagelijks leven van rolstoelgebruikers comfortabeler, makkelijker en stijlvoller te maken. 

1. Rolstoeljeans 

rolstoeljeans

Onze rolstoeljeans zijn gemaakt om in te zitten. Hier zijn ze geheel op ontworpen. Een broek waarmee je zit, heeft andere uitgangspunten in het ontwerp dan een broek waar je mee staat. Onze jeans blinken uit in comfort, pasvorm, kwaliteit, uitstraling en looks.

De speciaal geproduceerde stof heeft de unieke eigenschap om zowel in de lengte als in de breedte uit te rekken. De jeans heeft geen achterzakken en een hogere achterkant. Dit maakt de jeans comfortabel voor een zittende houding.
 Het vermindert wrijving op de huid en zorgt voor een betere pasvorm. Daarnaast is onze jeans verkrijgbaar met een reguliere ‘knoopsluiting’ en een magnetische haak-en lussluiting. De lus is van een zacht aanvoelend velours dat zachtjes opent en sluit. 

2. De Perfecte Winterjas

rolstoeljasrolstoeljas

De ideale winterjas qua pasvorm, uitstraling en kwaliteit. Onze hoogwaardige QT-Jacket is de perfecte keuze om warmte te behouden en een goede pasvorm te garanderen. Met een 50/50 pasvorm die is ontworpen om de ruimte voor je buik en schouders tegemoet te komen. Deze ademende, winddichte en waterdichte jas heeft magnetische knopen om het openen en sluiten moeiteloos te maken. Daarnaast is de jas korter aan de voorkant; ontworpen om goed te zitten. Zo verwijdert de QT-Jacket overtollig materiaal dat vaak te vinden is in traditionele jassen. 

3. De Winterjas voor de Benen
rolstoelkleding rolstoelkleding

Onze Raindek Parka is speciaal ontworpen om ultieme warmte en comfort te bieden voor rolstoelgebruikers. Het is als een expeditie jacket voor je benen, waardoor je tijdens je buitenavonturen lekker knus blijft. Deze Parka-versie bedekt ook de achterkant van je onderbenen en is maximaal gevuld met THERMOLITE®-isolatie om de kou buiten te houden.

4. Een stijlvolle en functionele tas
rolstoeltas rolstoeltas

Stijl is niet iets waarop je hoeft in te leveren als het om rolstoeltassen gaat. Onze tassen zijn eigentijds ontworpen met aandacht voor detail. Of je nu een casual, zakelijke of sportieve look wilt, de rolstoeltassen van Kinetic Balance passen bij elke stijl. Onze tassen zijn gemaakt van duurzame materialen die lang meegaan. Bovendien zijn ze voorzien van waterdichte ritsen om je spullen te beschermen tegen regen en vocht. Je kunt erop vertrouwen dat jouw spullen veilig en droog blijven. Daarnaast vinden wij opbergruimtes een must! Onze tassen bieden ruime opbergmogelijkheden voor al je benodigdheden. Of je nu boodschappen doet, naar je werk gaat of een avontuurlijke dag in de natuur beleeft, je hebt voldoende ruimte voor alles wat je nodig hebt. Geen compromissen meer.

5. Blijf Droog & Warm

De Raindek® is een snelle en eenvoudige oplossing; het is een regenjas voor de benen. Het houdt de benen, het kruis en het kussen droog. Deze versie valt net over de knieën. Hij is zeer eenvoudig aan en uit te trekken, in ongeveer een kleine minuut zit de Raindek® om je benen. Na gebruik kan de Raindek® in zijn eigen zakje worden gevouwen om hem mooi op te bergen.

In essentie is het doel van Kinetic Balance om meer dan alleen kleding en accessoires te bieden. Onze missie is om comfort, functionaliteit en stijl te combineren, waardoor rolstoelgebruikers de vrijheid hebben om niet alleen in beweging te blijven, maar ook om zich zelfverzekerd te voelen en hun persoonlijke stijl tot uiting te brengen.