Aangepaste kleding voor rolstoelgebruikers

aangepaste kleding

Bij mensen die extra zorg nodig hebben, zoals die in verpleeghuizen verblijven of lichamelijke beperkingen ervaren, ligt de focus vaak op voeding en beweging, maar kleding blijft ondergewaardeerd. Terwijl het bij mode niet alleen gaat om er mooi uit te zien, speelt ook het gevoel een rol. Waarin voel jij je comfortabel? En wat wil jij uitstralen? Kleding vormt een belangrijk onderdeel van je identiteit. Bij Kinetic Balance vinden wij het belangrijk om te luisteren naar de wensen van onze gebruikers. Zo kunnen wij bijvoorbeeld net dat extra stukje zelfvertrouwen geven. 

De kleding van Kinetic Balance is specifiek ontworpen om comfort te bieden in een zittende positie. Denk maar eens aan het zitten in een rolstoel met een lange jas, dat is verre van comfortabel. En hoe trek jij je jas uit als opstaan geen optie is? Een van onze geliefde items zijn onze rolstoeljassen: de onderkant van de mouwen is verstevigd op plekken waar je armen in aanraking komen met de wielen. Ook zijn de mouwuiteinden zo gevormd dat ze niet tussen je hand en de hoepel komen. 

Naadloos ontwerp & makkelijk bereikbare zakken

Naden langs spijkerbroeken of andere harde materialen kunnen in de loop van tijd drukplekken op de huid veroorzaken. Naadloze ontwerpen verminderen het risico op drukplekken, huidirritatie en het verslechteren van de bloedsomloop. Onze rolstoeljeans heeft namelijk géén naden en zakken aan de achterkant, maar uitsluitend aan de voorkant. De broekzakken kunnen makkelijk worden bereikt en gebruikt, zelfs vanuit een zittende positie. Hierdoor ervaar je optimaal gemak. 

Sluitingsopties

Standaard ritsen en knopen zijn mogelijk niet geschikt voor mensen met beperkte handfunctie. Met trots biedt Kinetic Balance aangepaste kleding met magnetische knopen en ritsen. Daarnaast zijn wij een grote voorstander van the rule of the thumb’. De ritsen van een aantal van onze artikelen hebben zelfs een ritskoordje om het openen en het sluiten van de rits gemakkelijker te maken. 

In conclusie is het duidelijk dat het belang van comfortabele en modieuze aangepaste kleding voor rolstoelgebruikers of degenen die extra zorg nodig hebben, vaak over het hoofd wordt gezien. Kinetic Balance heeft niet alleen aandacht besteed aan comfort en functionaliteit in zittende posities, maar ook aan het bevorderen van zelfexpressie. Het is cruciaal om te erkennen dat mode meer is dan alleen kleding; het speelt een essentiële rol in het welzijn en de identiteit van mensen. Het is tijd om de nadruk te leggen op inclusiviteit in de modewereld en te streven naar kleding die iedereen de mogelijkheid biedt om comfortabel en met zelfvertrouwen door het leven te gaan.