Ydwer van der Heide

Ydwer van der Heide

Maak kennis met Ydwer, de inspirerende en creatieve watersportfotograaf die de wereld rondreist. Zijn epische fotoboek “Unseen” is net uitgegeven, hierin zijn (met name) kitesurfers op de meest adembenemende plekken ter wereld vastgelegd. 

Ondanks grote uitdagingen ziet hij kansen waar anderen beperkingen zien. “Waar het voor anderen ophoudt, begint het voor mij”, zegt Ydwer vastberaden.

Nadat hij een surfongeluk had in februari 2021 stond zijn wereld op zijn kop. Maar dat heeft hem er niet van weerhouden om zijn passies met nog meer enthousiasme na te jagen. “Dat is niet veranderd, ik zie mijn leven in een rolstoel als de grootste uitdaging tot nu toe.”

Fotografie, het buitenleven, de zee en sport zijn belangrijker dan ooit. Opgeven staat niet in zijn woordenboek. ‘Ik heb de drive om altijd door te gaan’, ‘Opgeven is mijn slechtste skill.’ Als positief denker heeft hij een natuurlijk vermogen om anderen te motiveren en te activeren door gewoon zichzelf te zijn. ‘Hoe mooi is dat?’ zegt Ydwer met een glimlach.

Ydwer speelt bij Kinetic Balance een belangrijke rol door het team van onbetaalbare feedback te voorzien. Zijn liefde voor het buitenleven en technische kleding zijn van onschatbare waarde voor het onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe en verbeterde kleding voor rolstoelrijders, Original Chair Riding Apparel.

Favoriete producten